17.3.2017 / Gösterim Sayısı : 418

Eğitim ve Denetim Bir Arada

#Eğitim ve Denetim Bir Arada
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Uzmanları tarafından; gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetim ve rehberlik hizmetleri aralıksız devam ediyor.                                             

Gıda Kontrol Uzmanlarımızca; 2017 yılının İlk 3 ayı içerisinde İl ve İlçelerimizde eş zamanlı olarak yaklaşık 5000 adet işletmenin kontrolleri yapılarak başta gıda üreten işletmeler olmak üzere, toplu tüketim işletmeleri olan lokanta, yemekhane, kantin, fastfood ve kafeler ile gıda satış yerleri olan bakkal, market, kasap ve manav gibi işletmelerde yapılan denetimler ve işletme sahipleri ile çalışanlara yönelik rehberlik hizmetlerimiz ile güvenilir gıda üretimi ve tüketimi noktasında çalışmalarımız hızla devam etmektedir

İl Müdürümüz Ender Muhammed Gümüş, denetimlerimizde gıda kontrol uzmanlarımız; öncelikli olarak işletme sahiplerinin ve gıda ile temas eden personelin bilgi düzeyini artırmaya yönelik eğitim vererek sıkıntılarını dinliyor, esnafımızın ihtiyaç duyduğu rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini onlara sunarak gıda hijyeni konusunda iyileştirmeler yönünde denetimler gerçekleştiriyor. Güvenilir gıda anlayışını güler yüzlü yaklaşım, hijyen ve bilgilendirme eğitimleri, rehberlik denetimleri yaparak, adım adım ilerleyerek belirli bir noktaya getirmeyi ilke edindiklerini gıda arz güvenliğinin sektör çalışanları ve halkımız ile birlikte ele ele başarılabileceğini ifade eden Gümüş; “denetimlerimiz açısından olumlu tepkilerin alınması, esnafımızın memnuniyetlerini dile getirmeleri, denetçilerimizin işletmeleri olumlu yönde yönlendirmelerinin pozitif etkilerini görmek denetimlerimizin nedenli başarılı olduğunu görmek için önemli bir göstergedir” dedi.

Bakanlığımız Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi verilerine göre denetim çalışmalarımız neticesinde; Türkiye’de ilk üç ayda işletme bazında yapılan denetimlerimizde % 81’lik oran ile tüm illeri geride bırakarak birincilik kürsüsünde ve denetçi başına düşen 71 işletme sayısı ile ikincilik kürsüsünde yer almamız bizleri mutlu eden bir övünç kaynağı olmuştur.

OKUL KANTİNLERİNE HASSAS DENETİM!

Okul kantinlerinde geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlığını olumsuz etkileyebilecek pek çok ürünün raflardan kaldırılmasının ardından, kantinlere yönelik denetim ve rehberlik hizmetlerimiz titizlik ile devam etmektedir. Mevcut kantin ve yemekhanelerin başta fiziki koşulları olmak üzere öğrencilerimize satışa sunulan gıdaların nasıl temin edildiği, ambalajından son tüketim tarihlerine, muhafaza koşullarından depolama alanlarına kadar kontrol edilmektedir.

Tüketicilerimiz gıda ile ilgili her konuda 174 numaralı Alo Gıda ihbar hattını arayarak bildirerek denetim etkinliğine katkıda bulunabileceklerdir


''