Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinde yapılan değişiklikle çiğ kanatlı etleri hazır ambalajlı olarak piyasaya arz edilecektir. Açıkta dökme olarak kanatlı eti satışları yapılmayacaktır.
Ayrıca;
-Perakende işletmelerin kıyma, hazırlanmış et karışımları (köfte vb.), hazırlanmış kanatlı eti karışımlarını üretmeleri,
-Perakende işletmelerin ısıl işlem görmüş sucuk, fermente sucuk, pastırma, salam, sosis gibi et ürünlerini üretmeleri,
-Lokanta, restoran, otel ve hazır yemek üreten işletmeler gibi son tüketiciye yemek hizmeti veren işletmelerde son tüketiciye dökme olarak çiğ et ve çiğ durumda bulunan hazırlanmış et karışımları (Köfte gibi) satışı yapmaları yasaklanmıştır.
13 Şubat 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişiklikle açıkta dökme olarak satılan kanatlı etlerinin satışlarının yasaklanmasına ilişkin verilen 1 aylık geçiş süreci 13 Mart 2015 günü sona ermektedir.
Diğer hususlarla ilgili geçiş süreci ise 13 Ağustos 2015 tarihinde sona erecektir.
Vatandaşlarımızın konuyla ilgili şikâyetlerini Alo 174 Gıda Hattına bildirilmesi önem arz etmektedir.
Kamu Oyuna Saygıyla Duyurulur