Eğitim ve Denetim Bir Arada
Yayın Tarihi : 17.03.2017
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz
Gıda Kontrol Uzmanları tarafından; gıda üretim, satış ve toplu
tüketim yerlerine yönelik denetim ve rehberlik hizmetleri aralıksız devam ediyor.
Gıda Kontrol
Uzmanlarımızca; 2017 yılının İlk 3 ayı içerisinde İl ve İlçelerimizde eş
zamanlı olarak yaklaşık 5000 adet işletmenin kontrolleri yapılarak başta gıda
üreten işletmeler olmak üzere, toplu tüketim işletmeleri olan lokanta,
yemekhane, kantin, fastfood ve kafeler ile gıda satış yerleri olan bakkal,
market, kasap ve manav gibi işletmelerde yapılan denetimler ve işletme
sahipleri ile çalışanlara yönelik rehberlik hizmetlerimiz ile güvenilir gıda
üretimi ve tüketimi noktasında çalışmalarımız hızla devam etmektedir
İl Müdürümüz Ender
Muhammed Gümüş, denetimlerimizde gıda kontrol uzmanlarımız; öncelikli olarak
işletme sahiplerinin ve gıda ile temas eden personelin bilgi düzeyini artırmaya
yönelik eğitim vererek sıkıntılarını dinliyor, esnafımızın ihtiyaç duyduğu
rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini onlara sunarak gıda hijyeni konusunda
iyileştirmeler yönünde denetimler gerçekleştiriyor. Güvenilir gıda anlayışını
güler yüzlü yaklaşım, hijyen ve bilgilendirme eğitimleri, rehberlik denetimleri
yaparak, adım adım ilerleyerek belirli bir noktaya getirmeyi ilke edindiklerini
gıda arz güvenliğinin sektör çalışanları ve halkımız ile birlikte ele ele
başarılabileceğini ifade eden Gümüş; “denetimlerimiz açısından olumlu
tepkilerin alınması, esnafımızın memnuniyetlerini dile getirmeleri, denetçilerimizin
işletmeleri olumlu yönde yönlendirmelerinin pozitif etkilerini görmek
denetimlerimizin nedenli başarılı olduğunu görmek için önemli bir göstergedir”
dedi.
Bakanlığımız Gıda
Güvenliği Bilgi Sistemi verilerine göre denetim çalışmalarımız neticesinde; Türkiye’de
ilk üç ayda işletme bazında yapılan denetimlerimizde % 81’lik oran ile tüm
illeri geride bırakarak birincilik kürsüsünde ve denetçi başına düşen 71
işletme sayısı ile ikincilik kürsüsünde yer almamız bizleri mutlu eden bir
övünç kaynağı olmuştur.
OKUL KANTİNLERİNE HASSAS DENETİM!
Okul kantinlerinde
geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlığını olumsuz etkileyebilecek pek çok
ürünün raflardan kaldırılmasının ardından, kantinlere yönelik denetim ve
rehberlik hizmetlerimiz titizlik ile devam etmektedir. Mevcut kantin ve yemekhanelerin başta fiziki
koşulları olmak üzere öğrencilerimize satışa sunulan gıdaların nasıl
temin edildiği, ambalajından son tüketim tarihlerine, muhafaza koşullarından
depolama alanlarına kadar kontrol edilmektedir.
Tüketicilerimiz
gıda ile ilgili her konuda 174 numaralı Alo Gıda ihbar hattını arayarak bildirerek
denetim etkinliğine katkıda bulunabileceklerdir