Buğdaygillerde bol ve kaliteli ürün alabilmek toprak işleme üretimde ilk aşamadır. İyi tohum yatağı hazırlığı da toprak bünyesine uygun tarım alet ve makinaları kullanarak siz değerli üreticilerimizin zamanla oluşan tecrübeleri ile birlikte tavında, tekniğine uygun erozyon kontrolü ve iklim koşulları göz önünde bulundurularak yapılan toprak işleme ile mümkündür. Tavında toprak işleme ile toprağın sıkışmasını veya kesekli bir hal almasının önüne geçilebileceği toprak yapısının bozulmayacağı unutulmamalıdır.
Bol ve kaliteli ürün alabilmek en önemli faktörlerden bir tanesi olan ekim zamanı çok iyi belirlenmelidir. Buğday tarımında ekim zamanını belirleyen en önemli faktörlerden bir tanesi toprak sıcaklığıdır. Toprak sıcaklığının 8–10 ºC olduğu zaman ekim yapılırsa kök gelişmesi hızlı ve kök tacı da derin olur. Uygun zamandaki ekim, buğdayın soğuk ve kurağa karşı direncini artıracaktır. Hem erken ekim hem de geç ekim bölgemizin kış aylarındaki şiddetli soğuklarda bitkilerin zarar göreceği unutulmamalıdır.
Ekim zamanı belirledikten sonra ekim derinliği ve taban gübrelemesi verimi etkileyen baş faktörlerdendir. Ekim derinliği toprak nemine ve iklim koşulları göz önünde bulundurularak yapılması gerekmektedir. Gübrelemenin toprak analiz sonuçlarına doğrultusunda yapılması az gübreleme ile meydana gelebilecek besleme eksiklikleri ile aşırı gübreleme ile maliyetlerin artmasının önüne geçilmektedir.
Ayrıca ekim ile birlikte merdane çekilmesi de önem arz etmektedir.
Ürününüz bol kazancınız bereketli olsun.