27.3.2018 / Gösterim Sayısı : 170

Miniklere Gıda Eğitimi

#Miniklere Gıda Eğitimi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından; Hediye Güral Anaokulu öğrencilerine Gıda Güvenliği ve Sağlıklı Beslenmenin önemi anlatıldı.

Tüketicilerimizin güvenilir gıda teminini sağlamaya yönelik, gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde denetim ve kontrollerine devam eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz; toplumda gıda güvenliği bilincinin artırılması amacıyla anaokulu ve ilköğretim öğrencilerine yönelik "Gıda Güvenliği ve Sağlıklı Beslenme" konularında eğitim çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

Hediye Güral Anaokulunda düzenlenen eğitim çalışmasında 5-6 yaş grubu 125 minik öğrenciye Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisleri Merve Söyler ve Kübra Özer tarafından çeşitli sunu ve görsellerle "Güvenilir Gıda ve Sağlıklı Beslenme" ile el ve gıda temizliğinin insan sağlığındaki önemi anlatıldı. Eğitimi dikkatlice takip eden, sorulan sorulara cevap verebilmek için birbirleriyle adeta yarışan Hediye Güral Anaokulunun minik öğrencileri verdikleri cevaplarla da herkesi şaşırtarak adeta büyümüşte küçülmüşler dedirtti.

Sağlıklı ve dengeli beslenme kültürünün küçük yaşlardan itibaren kazanılabileceği gerçeğinden hareketle planlanan eğitim çalışmalarında, çocuklara gıdalarını güvenli bir şekilde tüketmenin önemi ve yöntemi anlatılarak, el ve gıda temizliği ile sağlıksız beslenmenin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Düzenlenen eğitim çalışmalarının ardından Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Murat Tekeli tarafından minik öğrencilere boyama kitabı, kalem ve balon hediye edildi.      


''